Sosyal Medya

Güncel

'Vali cami kapattı’ haberlerinin aslı

Cami denilen yerin aslında kaçak yurt olduğu, kat planlamasında da sadece bir katın çok küçük alanının mescide ayrıldığı ortaya çıktı.



Yeni Akit'ten Faruk Arslan'ın haberine göre;  ‘Vali cami kapattı' algısıyla yapılan haberler asılsız çıktı. Haberlerinde Kütahya Valisi Åžerif Yılmaz'ı ve AK Parti Hükümetini hedef alarak cami kapatıldığı yalanını gündeme taşıyan  gazete ve televizyon kanallarının ibadethane olarak yansıttığı ve bir kısmıKütahya Belediyesi'ne ait arazi üzerine inÅŸa edilen Hisar ÖÄŸrenci Yurdu'nun inÅŸaat ve iskan ruhsatı olmadığı için mühürlendiÄŸi belgelendi.

TAŞINMAZIN NİTELİĞİ KARGİR BİNA

Belgelerde, Akyazılı Orta ve Yüksek EÄŸitim Vakfı tarafından iÅŸletilen 6 katlı paralı öÄŸrenci yurdunun kat planlamasında en küçük alanın zemin kattaki mescide ayrıldığı görülüyor.

Kaçak yapının tapu kaydında taşınmazın niteliÄŸi olarak ‘dini tesis' yerine ‘kargir bina' yazması ayrıca dikkat çekiyor. Hisar ÖÄŸrenci Yurdu yönetiminin, belediyenin, yurt binasının kaçak olduÄŸunu ve 1 ay içerisinde ruhsat alınması veya binanın yıkılması gerektiÄŸini bildiren uyarısını da gözardı ettiÄŸi görülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.